'Ayurveda kennis van het leven, voor het leven'

 

Ayurveda betekent kennis van het leven. Deze oudste en al 5000 jaar toegepaste indiase gezondheidsleer helpt jou bij het bepalen van je constitutie, jouw unieke natuur. Met deze kennis kun je bewust kiezen voor bepaalde voeding en een leefstijl om aan een preventieve gezondheid te werken en klachten te verlichten. Bij geneeskundige lichaamsbehandelingen werken de medicinale oliën afgestemd op jouw constitutie en klacht diep in op je weefsels om zo de balans te helpen herstellen. Met Ayurveda helpen we je een perfecte balans te vinden tussen lichaam, geest, de zintuigen en het onderbewustzijn. Je leert om een zo comfortabel mogelijk leven te leiden in harmonie met jezelf.

  

'Meimaand natuur verwenpakket' 

 verwenpakket moederdag cadeau actie

We willen je eens goed in de olie zetten! Een verwenpakket voor body, mind, kitchen and garden. 

• Een complete ayurvedische lichaamsmassage rijkelijk met kruidenolie aangepast op wat jij nodig hebt
• Extra verrassing???
• Gezonde lekkernij met smaaksensatie in luxe geschenkverpakking
• Twee natuurlijk geteelde plantjes
• Sense relax thee- of badmix met recept
• Rvs-theezeef herbruikbaar

Dit alles in een natuurlijke uitstraling verpakt!

Speciaal in deze meimaand geven we deze complete verrassing voor € 99,00 bij ophalen op onze locatie (waarde pakket is € 135,00). Gekoeld verzenden is mogelijk! We stemmen graag telefonisch af in verband met de dagverse lekkernij. Van de ayurvedische lichaamsmassage kun je het gehele jaar gebruik maken.

Hier vind je meer info over de ayurvedische lichaamsmassage, de abhyanga. 

 

Preventie

Het is belangrijk om je preventieve gezondheid in het vizier te houden, hoewel we dat in deze snelle en moderne maatschappij snel uit het oog verliezen. Ayurveda is een geneeskunde, de oudste op aarde, die aan de basis staat van werken aan een preventieve gezondheid en ziekte wil voorkomen. Om je beter weerbaar te maken tegen een virusinfectie is een goedwerkend immuunsysteem en een juiste celstofwisseling van belang. Wat kun je doen?

 

Leefstijl

Slaap, beweeg en rust voldoende.

 

Voeding

Eet gezond, niet te veel en te vaak en het liefst dagelijks op dezelfde tijden.

Eet geen rauwe voeding, maar kook of bak je voeding samen met wat kurkuma, gember en/ of kaneel en schil je fruit. Hiermee help je je vertering en verminder je micro-organismen.

Drink en eet geen voeding direct uit de koelkast of diepvries. Nuttig alles op kamertemperatuur of verwarmd. Hiermee houdt je je spijsverteringsvuur goed.

Drink gedurende de dag lauwwarm en warm water. 

Eet vezelrijke voeding. Vezels nemen afvalstoffen mee naar buiten. 

Zorg ervoor dat je voeding compleet is in koolhydraten, eiwitten, vetten (ghee of olijfolie), vitaminen, mineralen, vezels en vocht.

Voeg de volgende voeding aan je eetpatroon toe:

(Rode) appel, citrusfruit, framboos, rode druif, blauwe bosbes, zwarte bes, ui, knoflook, rode kool, paprika, selderij, witlof, broccoli, sla, tomaat, spinazie, sperzieboon, cichorei, groene thee, zoethout met mate, kurkuma en aloë vera.

 

Supplement

Een supplement met een combinatie van vitamine A, vitamine C, vitamine D, selenium, zink en omega-3 vetzuren is aan te raden. Deze combinatie is bij ons in een handige dagverpakking verkrijgbaar. 

 

Lees meer over herstel van restklachten na een virusinfectie.

 

Wat verteer jij?

Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteit van verteren en kan bepaalde voeding goed verteren en sommige voeding juist minder goed of helemaal niet. Ayurveda geeft hier inzicht in. Heb je behoefte aan meer info of wil je meer weten over welke voeding bij jouw vertering past en wat we verder voor je kunnen betekenen, neem dan even contact met ons op.

 

 Consult en coaching

 

Consult en geneeskundige behandeling met 1 op 1 begeleiding

in het voor jouw op maat gemaakte behandelvoorstel.

Samen opstarten en in jouw hulpvraag voorzien.

Preventieve gezondheid

 

Heb je geen of weinig klachten en wil je weten wat belangrijk is

voor jouw (preventieve) gezondheid? Het voeding- en leefstijlplan

geeft jou de mogelijkheid hier verantwoord mee te starten.

Nadat mijn galblaas is verwijderd kreeg ik last van diarree. Ik wilde als ik buiten de deur ging altijd graag weten waar ik het snelst een toilet kon bereiken. Na de eerste weken het advies van supplementen en voeding van Marieke te hebben toegepast, heb ik al voor driekwart van de ontlastingen geen diarree meer gehad. Ik had niet gedacht dat deze verbetering zo snel kon komen, omdat ik hier al jaren mee rondloop. 

 

Hallo, ik ben Marieke en heet je van harte welkom in praktijk Medic Vedic in Mill. Complementaire geneeskunde op het gebied van reiniging/detox, voeding, leefstijl en geneeskundige lichaamsbehandelingen.

Voeding en daarmee de micronutriënten worden niet optimaal benut als onze spijsvertering te snel of te langzaam gaat of ons maag- en darmstelsel pathogenen bevat. Denk aan bijvoorbeeld schimmels, gisten, parasieten en transiënte darmflora. Afvalstoffen kunnen zich gaan ophopen in de darmen en uiteindelijk verspreiden in het lichaam als de lever en de nieren de reiniging niet meer kunnen volbrengen. Allerlei klachten ontstaan. In onze therapie combineren we de Ayurvedische geneeskunde met darmtherapie. De darmtherapie geeft ons de mogelijkheid om met laboratoriumonderzoek te onderzoeken waardoor de spijsvertering niet goed draait. Eén van de mooie voordelen van  Ayurveda is dat elk voedingsmiddel zijn eigen combinatie van kwaliteiten bevat waarmee je invloedt uit kunt oefenen op de spijsvertering en hiermee zorgen voor een vitale opbouw van de weefsels en immuniteit. Spijsvertering speelt dus een essentiële rol in ons welbevinden.  Lees verder. 

 

 

 

 C355917

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Ik had al 20 jaar aangezichtspijn

Na bijna 20 jaar terugkerende aangezichtspijn van matige klachten tot het niet meer kunnen eten en drinken ben ik in de winter van 2017 bij Marieke terecht gekomen. Na een uitgebreide vragenlijst tijdens ons gesprek, kwam ze tot de conclusie dat mijn aangezichtspijn zeer waarschijnlijk door mijn kaken en spieren veroorzaakt werd. Ze stelde voor samen met mij naar de neurochirurg te gaan en de bevindingen voor te leggen. Het multidisciplinaire behandeltraject wat volgde, heeft me geholpen in het bewust worden van de achterliggende oorzaak van mijn aangezichtspijn. In de winter van 2018 was mijn aangezichtspijn al veel verminderd en tijdens de winter van 2019 heb ik geen aangezichtspijn gehad.       

De constipatie bij mijn dochter is opgelost met de juiste voeding

Onze dochter heeft al jaren last van een moeilijke stoelgang. Zij hoefde maar één keer in de vier tot tien dagen naar het toilet. Na het aanpassen van het voedingspatroon door Marieke, kan zij nu iedere dag naar het toilet! En dat resultaat hadden we al na vijf dagen bereikt. Wie had dat ooit kunnen bedenken?!  Het aanpassen van het eetpatroon was vrij gemakkelijk. In de supermarkt is het de eerste paar keren goed zoeken naar wat er wel en niet gegeten mag worden. Marieke geeft hierin ook goed advies. Een leuke bijkomstigheid van deze behandeling is, dat je nieuwe smaken gaat ontdekken. Je wordt creatiever in de keuken. Een blij verraste moeder

Ik kreeg na het verwijderen van mijn galblaas problemen met mijn spijsvertering

Nadat mijn galblaas is verwijderd kreeg ik last van diarree. Ik wilde als ik buiten de deur ging altijd graag weten waar ik het snelst een toilet kon bereiken. Na de eerste weken het advies van supplementen en voeding van Marieke te hebben toegepast, heb ik al voor driekwart van de ontlastingen geen diarree meer gehad. Ik had niet gedacht dat deze verbetering zo snel kon komen, omdat ik hier al jaren mee rondloop. 

Ik heb Diabetes type 2

Door mijn Diabetes voel ik niet goed wanneer ik mijn voeten kapot loop. Ik had al 9 maanden een open teen. Ik hoorde van Marieke dat er een Ayurvedische behandeling voor is. Door het gebruik van deze supplementen verbeterde ze het metabolisme in mijn weefsels en herstelde mijn teen binnen twee maanden. Ook kwam ik erachter dat mijn bloedsuiker schommeld vanwege stress op mijn werk. Mijn teen is genezen, maar wat er vooral gebeurd is tijdens het behandeltraject...Ik ben bewust geworden van de bron van mijn spanning! Inmiddels ben ik van baan veranderd en dat heeft me goed gedaan.

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: marieke@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.