Hoe maak je deze snack van gebakken peer?

 

De peer heeft een koele eigenschap, maar door de verwarmende specerijen wordt deze gebalanceerd. Goed om in de lente, herfst en winter te nuttigen. 

 

De ingrediƫnten voor 4 porties gebakken peer

  • 4 peren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/3 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel citroensap
  • 4/5 kopje rozijnen
  • 2/5 kopje zonnebloemzaadjes
  • Ghee (bij ons verkrijgbaar)

Wel de rozijnen 10 minuten in een kop heet water. Schil de peren en maak er plakjes van. Doe 1 eetlepel ghee in de koekenpan en laat deze goed warm worden en smelten. Voeg de peren toe. Intussen de rozijnen en de overige ingrediƫnten mixen en als de peren wat bruiner worden de mix toevoegen. Laat op een lage pit nog een aantal minuten bakken.

Heerlijk na schooltijd!

  

 Wist je dat!

Ghee verwarmt kan worden tot circa 250 graden Celsius en deze lactosevrij is.

   

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: marieke@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.