Onderzoek oorzaak ofwel nog een stap verder de bron van jouw klacht

 

De opstart van de begeleiding start met twee intake consulten. Bij het eerste consult richten we onze aandacht op je klacht(en), de geschiedenis daarvan, welke hulpvraag heb je, wat zou je graag willen en hoe ziet je dagelijkse leven er op dit moment uit. We nemen de bloeddruk op, we bekijken de tong en nemen de polsdiagnose af. Aan het einde van dit eerste gesprek krijg je een eet- en drinkdagboek mee naar huis, die je een week lang invult en bij het tweede gesprek weer meebrengt.

In het tweede gesprek komt het functioneren van jouw lichaam aan bod. We gaan het bijvoorbeeld hebben over hoe het met het slapen gaat, je eetpatroon, eetlust en de kenmerken van je ontlasting.

 

Gaat het behandeladvies jou de handvatten geven?

 

De informatie uit deze twee consulten samen en jouw persoonlijke eet- en drinkdagboek ofwel voedingsdagboek geven veel informatie om een behandelplan te kunnen maken, die afgestemd is op jouw natuurlijk functioneren. Dit op maat gemaakte behandelplan bespreken we in het derde gesprek. Daarbij kun je natuurlijk direct je vragen stellen.

De mogelijke onbalans die er is ga jijzelf met ondersteuning van ons, zover als mogelijk is, corrigeren om zo dicht mogelijk bij jouw constitutie ofwel aangeboren natuur te komen. Je gaat zelf ervaren wat de invloeden zijn op jou als persoon en leert daarmee de adviezen uit het behandelplan in de toekomst zelf toe te passen. We willen je graag de regie leren krijgen over jouw lichaam en geest.

Afhankelijk van jouw klacht omvat het behandelplan verschillende methoden. Maar wat in eerste instantie het belangrijkste is, is de reiniging van jouw lichaam. Als jouw spijsverteringsstelsel en weefsels gereinigd zijn, kun je alle producten, denk aan voeding, kruiden, specerijen, supplementen en huidverzorging beter opnemen en verwerken in je lichaam.

Welke reinigingsmethode we voor jouw lichaam gebruiken is afhankelijk van je klacht. Dit kan bestaan uit één of meerdere verschillende vormen van geneeskundige lichaamsbehandelingen, supplementen, bepaalde voeding, kruiden, specerijen en dranken.

 

Ontdek onze grondige en natuurgerichte manier van werken 

Waarmee kunnen we jou helpen?

Klachten aan en door de spijsvertering

Klachten aan en door de spijsvertering

Wij zoeken graag voor je uit waar de bron van jouw (spijsverterings)klacht vandaan komt?

Preventieve begeleiding

Preventieve begeleiding

Wil jij graag preventief aan de slag met je gezondheid?

Aangezichtspijn en temporomandibulaire disfunctie

Aangezichtspijn en temporomandibulaire disfunctie

Waar komen jouw klachten in het aangezicht, aan het hoofd, oren en in de nek vandaan?

Geneeskundige lichaamsbehandeling

Geneeskundige lichaamsbehandeling

Ayurvedische lichaamsbehandelingen met de juiste oliën en kruiden. Ieder mens heeft behoefte aan de juiste combinatie voor zijn lichaam en geest te reinigen en te balanceren.

Kooklessen

Kooklessen

Wil je graag leren jouw spijsvertering en gezondheid te ondersteunen met de Ayurvedische principes in jouw maaltijden?

Contact

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op via telefoon of email.

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: marieke@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.