De lichaamsbehandelingen bij Medic Vedic worden aangepast aan wat jouw lichaam en geest nodig hebben. Hiervoor kiezen wij de juiste medicinale oliën en kruiden. Ayurveda kent meerdere lichaamsbehandelingen om in te zetten en bevordert hiermee de balans tussen lichaam en geest en helpt klachten te verlichten. Deze geneeskrachtige lichaamsbehandelingen worden in een behandelplan door meerdere zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering vergoed.

 

Abhyanga - lichaamsmassage

 

Met behulp van medicinale oliën wordt met deze therapeutische massage de bloedcirculatie geactiveerd. Hierdoor komen afvalstoffen vrij om afgevoerd te worden. Omdat wij de verwarmde medicinale olie kiezen die goed is voor jouw constitutie(Pakrukti) en tegen jouw onbalans(Vikruti), kunnen we met deze eeuwenoude massage uit India zo effectief mogelijk behandelen. De dosha's vata, pitta en kapha worden gebalanceerd en daarmee is deze vorm van massage zeer geschikt om in je leefstijl in te passen om aan een preventieve gezondheid te werken. De abhyanga olie voedt de huid en weefsels, werkt pijnverlichtend en maakt spieren en gewrichten soepeler. De huid krijgt een mooie uitstraling. Deze lichaamsmassage stimuleerd het zelfgenezend vermogen van het lichaam en wordt bij diverse klachten gedaan zoals stress, algehele zwakte, angsten en andere mentale klachten, spier- en pijnklachten, gewrichtsproblemen, slapeloosheid en huidaandoeningen.  

Deze abhyanga duurt 60 minuten en kost €85,00

Mocht je de ontgiftende werking van deze lichaamsmassage willen versterken, dan is er de mogelijkheid een kruidenstoombad, swedana, te nemen.

 

Pinda swedhana - massage met rijstbuidels

Verwarmde buidels gevuld met gekookte rijst en/ of kruiden worden in warme olie of melk met eventueel kruiden gedoopt en gebruikt tijdens deze massage. Deze weldadige massage heeft een voedend karakter om het lichaam te sterken, ook na ziekte en heeft pijnverlichtende eigenschappen. Deze massage wordt ook als verjongende massage tijdens een verjongingskuur gedaan. De warmte van de buidels zorgt ervoor dat de geneeskrachtige eigenschappen diep in de weefsels dringen en hun werk doen tegen circulatie problemen, depressieve klachten, slapeloosheid, knopen in spieren, spierpijn, gewrichtspijn en andere pijnklachten.   

Deze pinda swedhana massage duurt 60 minuten en kost €95,00.

Deze massage kun je met de swedana afsluiten. Deze zorgt voor een diepere werking in de weefsels, opent de poriën waardoor afvalstoffen door transpiratie nog beter worden afgevoerd.

 

Udvarthanam - poedermassage

Het openen van het circulatiestelsel en het verhogen van de metabolische activiteit in je lichaam doen we met deze udvarthanam poedermassage. De kruiden en specerijen die gebruikt worden tijdens deze massage werken ook als een scrub en laten je huid weer stralen. 

Deze poedermassage duurt 60 minuten en kost €95,00.

Tevens kun je deze massage afsluiten met de swedena om de reiniging te bevorderen en het metabolise te verhogen.

 

Swedana - kruidenstoombehandeling

In een cabine met stoom wordt de afvoer van afvalstoffen extra geactiveerd door de poriën te openen en daaruit te transpireren. Daarnaast wordt de medicinale olie gebruikt tijdens de massage die vaak aan deze behandeling vooraf gaat dieper in de weefsels opgenomen. Het hoofd blijft buiten deze cabine om deze koel te houden. De hersenen met de aansturing van het zenuw- en hormoonstelstel dienen niet verhit te worden om balans te behouden in de lichamelijke systemen. 

Deze zweetbehandeling duurt 30 minuten en kost €45,00.

 

Temporomandibulaire disfunctie/aangezichtspijn

Door middel van massage en het aandrukken van marmapunten, de energiepunten op het hoofd, in het gezicht, de oren en nek worden energiebanen geactiveerd om afvalstoffen af te gaan voeren en functies te verbeteren of te balanceren. Marmapunten zijn verbonden met de weefsels en door het aandrukken van deze punten wordt het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest geactiveerd. Hiervoor gebruiken wij medicinale en essentiële oliën die gericht zijn op de specifieke klacht. Deze gerichte behandeling voor neurologische pijn aan het hoofd, in het gezicht en de nek.

Deze behandeling duurt 60 minuten en kost €95,00. 

 

Kati basti - oliebehandeling rug

Grive basti - oliebehandeling nek

Janu basti -  oliebehandeling knie

Met deeg wordt een kommetje gemaakt en op de specifieke pijnlijke plaats gezet. Meerdere malen wordt warme medicinale olie in het kommetje gegoten. Deze olie wordt via de huid opgenomen en verhoogt de bloedcirculatie, versterkt spieren en zenuwen en werkt intens ontspannend. Na afloop wordt het lichaamsdeel licht gemasseerd en verwarmd.

Deze behandeling duurt 45 minuten en helpt bij (chronische) rug-, nek- en knieklachten en kost €65,00

 

Hridaya basti - oliebehandeling borstbeen

In een kom gemaakt van deeg rondom het borstbeen wordt warme therapeutische olie gedaan en meerdere malen ververst door goed verwarmde olie. Na afloop wordt afhankelijk van het doel van de behandeling het borstbeen of het gehele lichaam gemasseerd.

Deze behandeling wordt ingezet bij emotionele-, luchtweg- en hartklachten zoals hoge bloeddruk, emoties en overwerkt verdriet, astma, bronchitis, benauwdheid, hartkloppingen en hartkramp.

Deze behandeling duurt 45 minuten en kost €65,00 exclusief volledige lichaamsmassage.

 

Shirodhara - oliegieting hoofd(binnenkort in onze praktijk mogelijk)

Een diep ontspannende behandeling door middel van handwarme oliegieting op het voorhoofd. Deze behandeling heeft naast een diep ontspannende ook een stressverminderende werking. Deze behandeling wordt ingezet bij mentale en pijnklachten.

Deze shirodhara mag als losse behandeling ontvangen worden of gecombineerd worden met de abhyanga lichaamsbehandeling tijdens een reinigingskuur.

 

Nasya - behandeling van de neus

Het gezicht en de nek worden gemasseerd en verwarmd. Hierna inhaleer je olie of poeder. Deze behandeling is werkzaam tegen vele verschillende hoofd- mentale- en vermoeidheidsklachten. De kanalen in het hoofd openen en prana verbetert. De zintuigen worden versterkt.

Deze behandeling is gewoonlijk onderdeel van een reinigingskuur en kost als losse behandeling €50,00.

 

Karnapurana - oorbehandeling

Allereerst geven wij je een hoofd en gezichtsmassage. Dan volgt er een heerlijk warme doek die het oor bedekt. Vervolgens wordt één oor gevuld met handwarme olie aangepast op jouw natuur en klacht. Beiden oren krijgen de behandeling. Deze behandeling geeft verlichting bij oor-, hoofd-, nek- en kaakklachten zoals teveel van oorsmeer, verslechtering gehoor,  pijnlijke onderkaak, verlicht oorpijn, beschermd tegen geluid, helpt bij oorsuizen/ tinitus, stijve zijkanten van de nek, stijve kaak en duizeligheid.  

 Deze behandeling duurt 45 minuten en kost €65,00.

 

Shiro-abhyanga - hoofdmassage en gezichtsmassage

Het hoofd, de nek, de schouders en het gezicht worden gemasseerd. Deze massage geeft een diepe spierontspanning. Tijdens de massage worden marmapunten aangedrukt om de energiebanen te activeren en balanceren. Deze behandeling voedt daarnaast ook de huid en zorgt voor een mooie uitstraling van het gezicht. Deze behandeling is goed tegen hoofd- en nekpijn.

Deze hoofdbehandeling kost €95,00.

  

Afspraak annuleren

Wil je je behandeling annuleren, dan kan dat kosteloos tot 24 uur voor de geplande afspraak.

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: marieke@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.