De lichaamsbehandelingen bij Medic Vedic worden aangepast aan wat jouw lichaam en geest nodig hebben. De juiste natuurlijke medicinale oliën en kruiden worden ingezet. Ayurveda kent meerdere lichaamsbehandelingen om in te zetten en bevordert hiermee de balans tussen lichaam en geest en helpt klachten te verlichten. Deze lichaamsbehandelingen bij klachten worden in een behandelplan door meerdere zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering vergoed.

 

Hoofd, nek, rug en schouder - Atlas en wervelmassage

Deze behandeling start na een kort intake gesprek met het beoordelen van de atlas, de bovenste nekwervel. Als deze door middel van massage behandeld is gaan we de ruggewervels masseren en verschillende punten van energiebanen met elkaar verbinden om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. Hierbij worden ook de schouders, armen en de handen gemasseerd en diepgaand behandeld. Aan het einde van deze behandeling geven we je een advies hoe je jouw lichaam kunt helpen met de reiniging die op gang gebracht is. Deze behandeling is geschikt bij klachten aan het hoofd en gezicht, nekpijn, rugpijn, tintelingen in de handen, branderig gevoel tussen de schouderbladen, hoofdpijn, depressieve klachten.

Deze behandeling duurt 45 minuten en kost €65,00.

Mocht je de ontgiftende werking van deze massage willen versterken, dan is er de mogelijkheid een kruidenstoombad, swedana, te nemen.

    

KNO

Bij deze behandeling worden de neusholten en de oren behandeld met oliën. Verschillende punten in het gezicht, rondom en op de oren en de nek worden losgemaakt en geactiveerd voor het afvoeren van de blokkades. Deze behandeling is geschikt bij klachten zoals chronische verkoudheid, holte-ontsteking, oorsuizen, jeuk in de oren, moeite met ademhalen en vergeetachtigheid.

Belangrijk: behandeling van de oren is niet geschikt bij geperforeerde trommelvliezen en/of oorbuisjes.

Deze behandeling kost €75,00.  

 

Abhyanga - lichaamsmassage 

Met behulp van natuurlijke medicinale oliën wordt met deze therapeutische massage de bloedcirculatie geactiveerd. Hierdoor komen afvalstoffen vrij om afgevoerd te worden. Omdat de verwarmde olie is gekozen die goed is voor jouw constitutie(Pakrukti) en tegen jouw onbalans(Vikruti), kan er met deze eeuwenoude massage uit India zo effectief mogelijk behandeld worden. De dosha's vata, pitta en kapha worden gebalanceerd. De abhyanga olie voedt de huid en weefsels, werkt pijnverlichtend en maakt spieren en gewrichten soepeler. De huid krijgt een mooie uitstraling. Deze lichaamsmassage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en wordt bij diverse klachten gedaan zoals stress, algehele zwakte, angsten en andere mentale klachten, spier- en pijnklachten, gewrichtsproblemen, slapeloosheid en huidaandoeningen.  

Deze abhyanga duurt 60 minuten en kost €85,00.

Mocht je de ontgiftende werking van deze lichaamsmassage willen versterken, dan is er de mogelijkheid een kruidenstoombad, swedana, te nemen.

 

Swedana - kruidenstoombehandeling

In een cabine met stoom wordt de afvoer van afvalstoffen extra geactiveerd door de poriën te openen en daaruit te transpireren. Daarnaast wordt de natuurlijke medicinale olie gebruikt tijdens de massage dieper in de weefsels opgenomen. Het hoofd blijft buiten de cabine om deze koel te houden. De hersenen met de aansturing van het zenuw- en hormoonstelstel dienen niet verhit te worden om balans te behouden in de lichamelijke systemen. 

Deze zweetbehandeling duurt 30 minuten en kost €45,00.

 

Shirodhara - oliegieting hoofd(binnenkort in onze praktijk mogelijk)

Een diep ontspannende behandeling door middel van handwarme oliegieting op het voorhoofd. Deze behandeling heeft naast een diep ontspannende ook een stressverminderende werking. Deze behandeling wordt ingezet bij mentale en pijnklachten.

Deze shirodhara mag als losse behandeling ontvangen worden of gecombineerd worden met de abhyanga lichaamsbehandeling tijdens een reinigingskuur.

Deze behandeling kost bij de eerste komst €150,00. Hierin zit de prijs voor de te gebruiken grote hoeveelheid olie berekend. Deze olie is te gebruiken voor 3 behandelingen. 

De tweede en derde behandeling kosten per afspraak €100,00.

 

Nasya - behandeling van de neus

Het gezicht en de nek worden gemasseerd en verwarmd. Hierna inhaleer je olie of poeder. Deze behandeling is werkzaam tegen vele verschillende hoofd- mentale- en vermoeidheidsklachten. De kanalen in het hoofd openen en prana verbetert. De zintuigen worden versterkt.

Deze behandeling is gewoonlijk onderdeel van een reinigingskuur en kost als losse behandeling €50,00.

 

Karnapurana - oorbehandeling

Allereerst geven wij je een hoofd en gezichtsmassage. Dan volgt er een heerlijk warme doek die het oor bedekt. Vervolgens wordt één oor gevuld met handwarme olie. Beiden oren krijgen de behandeling. Deze behandeling geeft verlichting bij oor-, hoofd-, nek- en kaakklachten zoals teveel van oorsmeer, verslechtering gehoor,  pijnlijke onderkaak, verlicht oorpijn, beschermd tegen geluid, helpt bij oorsuizen/ tinitus, stijve zijkanten van de nek, stijve kaak en duizeligheid.  

 Deze behandeling duurt 45 minuten en kost €65,00.

  

Pinda swedhana - massage met rijstbuidels

Verwarmde buidels gevuld met gekookte rijst en/ of kruiden worden in warme olie met eventueel kruiden gedoopt en gebruikt tijdens deze massage. Deze weldadige massage heeft een voedend karakter om het lichaam te sterken, ook na ziekte en heeft pijnverlichtende eigenschappen. De warmte van de buidels zorgt ervoor dat de natuurgeneeskrachtige eigenschappen diep in de weefsels dringen en hun werk doen tegen circulatie problemen, depressieve klachten, slapeloosheid, knopen in spieren, spierpijn, gewrichtspijn en andere pijnklachten.   

Deze pinda swedhana massage duurt 60 minuten en kost €95,00.

Deze massage kun je met de swedana afsluiten. Deze zorgt voor een diepere werking in de weefsels, opent de poriën waardoor afvalstoffen door transpiratie nog beter worden afgevoerd.

 

Udvarthanam - poedermassage

Het openen van het circulatiestelsel en het verhogen van de metabolische activiteit in je lichaam doen we met deze udvarthanam poedermassage. De kruiden en specerijen die gebruikt worden tijdens deze massage werken ook als een scrub en laten je huid weer stralen. 

Deze poedermassage duurt 60 minuten en kost €95,00.

Tevens kun je deze massage afsluiten met de swedena om de reiniging te bevorderen en het metabolisme te verhogen.

 

Kati basti - oliebehandeling rug

Grive basti - oliebehandeling nek

Janu basti -  oliebehandeling knie

Met deeg wordt een kommetje gemaakt en op de specifieke pijnlijke plaats gezet. Meerdere malen wordt warme natuurlijke medicinale olie in het kommetje gegoten. Deze olie wordt via de huid opgenomen en verhoogt de bloedcirculatie, versterkt spieren en zenuwen en werkt intens ontspannend. Na afloop wordt het lichaamsdeel licht gemasseerd en verwarmd.

Deze behandeling duurt 45 minuten en helpt bij (chronische) rug-, nek- en knieklachten en kost €65,00.

 

Hridaya basti - oliebehandeling borstbeen

In een kom gemaakt van deeg rondom het borstbeen wordt warme therapeutische olie gedaan en meerdere malen ververst door goed verwarmde olie. Na afloop wordt afhankelijk van het doel van de behandeling het borstbeen of het gehele lichaam gemasseerd.

Deze behandeling wordt ingezet bij emotionele-, luchtweg- en hartklachten zoals hoge bloeddruk, emoties en onverwerkt verdriet, astma, bronchitis, benauwdheid, hartkloppingen en hartkramp.

Deze behandeling duurt 45 minuten en kost €65,00 exclusief volledige lichaamsmassage.

  

  

Afspraak annuleren

Wil je je behandeling annuleren, dan kan dat kosteloos tot 24 uur voor de geplande afspraak. Bij coronagerelateerde klachten is afmelden kostenloos.

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: info@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.