Het is belangrijk om je gezondheid in het vizier te houden, hoewel we dat in deze snelle en moderne maatschappij snel uit het oog verliezen. Ayurveda is een natuurgeneeskunde, de oudste op aarde, die aan de basis staat van werken aan een gezond leven en ziekte wil voorkomen. Om je beter weerbaar te maken tegen een virusinfectie is een goedwerkend immuunsysteem en een juiste celstofwisseling van belang. Wat kun je doen?

 

Leefstijl

Slaap, beweeg en rust voldoende.

 

Voeding

Eet gezond, niet te veel en te vaak en het liefst dagelijks op dezelfde tijden.

Eet geen rauwe voeding, maar kook of bak je voeding samen met wat kurkuma, gember en/ of kaneel en schil je fruit. Hiermee help je je vertering en verminder je micro-organismen.

Drink en eet geen voeding direct uit de koelkast of diepvries. Nuttig alles op kamertemperatuur of verwarmd. Hiermee houdt je je spijsverteringsvuur goed.

Drink gedurende de dag lauwwarm en warm water. 

Eet vezelrijke voeding. Vezels nemen afvalstoffen mee naar buiten. 

Zorg ervoor dat je voeding compleet is in koolhydraten, eiwitten, vetten (ghee of olijfolie), vitaminen, mineralen, vezels en vocht.

Voeg de volgende voeding aan je eetpatroon toe:

(Rode) appel, citrusfruit, framboos, rode druif, blauwe bosbes, zwarte bes, ui, knoflook, rode kool, paprika, selderij, witlof, broccoli, sla, tomaat, spinazie, sperzieboon, cichorei, groene thee, zoethout met mate, kurkuma en aloƫ vera. Ayurvedisch kan deze voeding ook verder aangepast worden aan jouw natuur en vertering.

 

Supplement

Een supplement met een combinatie van vitamine A, vitamine C, vitamine D, selenium, zink en omega-3 vetzuren is aan te raden. Deze combinatie is in een handige dagverpakking verkrijgbaar. 

 

Wat verteer jij?

Heb je bepaalde klachten en behoefte aan meer info, neem dan even contact met mij op.

 

Adresgegevens

Medic Vedic
Wilhelminastraat 19
5451 AR Mill
Tel.: 06-15056761
E-mail: info@medicvedic.nl
Website: www.medicvedic.nl

Contact

Klik hier om contact met Medic Vedic op te nemen.